•  
  • €0.00
  • 0 items
Thuiswinkel.org logo

Aquila 132C Rubino Trebles Normal tension ( trebles only)

fantastische diskant snaren

fantastische diskant snaren

Deze snaren zijn een heel geslaagde compromis tussen standaard nylon en carbonfluor diskant snaren, het resultaat is een snaar met veel (modern!) karakter die minder metaalachtig klinkt als carbon en een mooie ronde toon geeft (zelfs de losse E1 snaar) zonder het wat vage van nylon. De G snaar doet niet onder voor de B en E. Aquila's standaard nylgut klinkt m.i. al veel beter dan standaard nylon; door toevoeging van heel fijn metaalpoeder kunnen de Rubino's dunner zijn met gelijkblijvend gewicht en dus spanning, net als carbonfluor. Aquila speelt ook handig met de hoeveelheid poeder aan iedere snaar toegevoegd, waardoor er veel minder spannings verschillen zijn tussen de 3 diskant snaren.
En net als standaard nylgut worden ze heel snel stabiel en als ze stabiel zijn dan zijn ze dat ook echt (ik gebruik de G nu als referentie, en weet dat 'ie zefs na een week niet spelen nog prima op toon is).
1 minpuntje: je moet iets beter oppassen tijdens het opzetten, de E (en de B ook een beetje) breekt vrij makkelijk op spanningspunten.

De volledige Rubino set heeft zijn eigen heel speciale bassnaren, die eruit zien alsof ze met rood geanodiseerd aluminium zijn omwonden maar dat is koper met een fel rood vernis. Veel mensen vinden die snaren ook fantastisch en vinden dat ze lang meegaan. Ik zelf vind dat felle rood nogal kitsch en, belangrijker, dat ze minder goed klinken dan de standaard bassen van Aquila (uit bv. de Alabastro set) die heel mooi zijn. Voor mij is de perfecte combinatie de Rubino diskant snaren met de Aranjuez A500G ("brillante gold") bassen (80/20 brons omwinding). Die klinken kruidiger en hun oud-goud kleur ziet er nu net heel chique uit naast de rood-bruine Rubino's.

Summary

Name: René Bertin Rating:

Would you recommend this product to others? Yes, recommend

Cart

The following item(s) have been added to your cart: